מתכון השף

המלון הסקוטי, מלון בוטיק בצפון הארץ, מארח בתחומי המלון את מסעדת טוראנס - מסעדת שף משובחת, בסטנדרטים הגבוהים ביותר של מלונות יוקרה.

שף אורן קיסרי, בעל ניסיון של מעל 15 שנים בתחומי המלונאות והקולינריה, במיוחד במסעדות המתמחות במטבח ים תיכוני אותנטי ובמאכלי ים. שף אורן משלב, למטבח לא כשר, את סגנונו הייחודי עם נגיעות מהמטבח האירופאי.

פרשנותו וחזונו של שף אורן, ליצירת חוויית אורח מושלמת, הם שימוש במוצרים טריים ומקומיים תוך שימת דגש על חומרי גלם המעשירים ומייחדים את טעמי המנות; חגיגה עשירה של טעמים וניחוחות אותה אנו מציעים לאורחינו.

מתכון החודש

חצילים מעושנים ברוטב יוגורט ונענע בנגיעות טחינה גולמית, סילאן ופרלין צנובר

מצרכים:

  • 2 חצילים גדולים ללא גרעינים
  • 1 כוס יוגורט
  • 10 עלי נענע
  • טחינה גולמית
  • סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

לעיטור:

  • צנונית
  • בצל ירוק
  • חופן צנובר
  • כף סוכר
  • עלי מיקרו אפונה
  • פלפל חריף

אופן ההכנה:

צולים על אש גלויה את החצילים.

לאחר קילוף החצילים, יש להניחם על מסננת לניקוז הנוזלים

רוטב היוגורט – מערבבים את כוס היוגורט עם 10 עלי נענע קצוצים, מטבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית.

להגשת המנה – מניחים על הצלחת כמה תלוליות של החצילים

מפזרים מעט מלח גס וטיפות שמן זית

 מקשטים עם רוטב היוגורט נענע ומוסיפים נגיעות של טחינה גולמית וסילאן

לקישוט המנה – צולים חופן צנוברים בתנור בחום של 180 מעלות ולאחר מכן מקפיצים במחבת עם הסוכר. מעטרים בפרוסות צנונית, בצל ירוק, עלי מיקרו אפונה ופרוסות פלפל חריף. בתאבון

קרפצ'ו בקר בליווי קונפי שום וגילופי פרמז'ן

מצרכים למנה:

  • 100 גרם פילה בקר, פרוס דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • כף סוכר

מצרכים לקונפי שום:

  • שיני שום
  • שמן זית
  • טימין
  • רוזמרין
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מסדרים בתבנית את שיני השום, מציפים עליהם שמן זית עד כיסוי מוחלט של השום. מטבלים בטימין, רוזמרין, מלח גס ופלפל גרוס. אופים בתנור בחום של 120 מעלות עד לריכוך. מסננים ומקררים את המטבל.

***** טיפ – ניתן להשתמש בשמן לטיבול סלטים.

מצרכים פסטו:

  • בזיליקום
  • שיני שום
  • צנוברים קלויים ומקוררים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן ההכנה:

טוחנים יחד את הבזיליקום, שיני שום, צנוברים, מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית.

לעיטור:

  • גבינת פרמז'ן
  • צ'ילי פרוס
  • צנוניות
  • אגוזי מלך
  • כף סוכר
  • מיקרו רוקט

אופן ההכנה:

פורסים את פילה הבקר בפרוסות דקות מאוד ומסדרים בצורה מלבנית על צלחת ההגשה.

מברישים במברשת את הפסטו ובוזקים מלח גס ופלפל שחור גרוס. מניחים נגיעות של קונפי שום.

בוזקים נגיעות של חומץ בלסמי מצומצם – עבור כל  100cc של חומץ מוסיפים כף סוכר – מחממים במחבת על האש עד לכדי צמצום למחצית הכמות.

לקישוט המנה – פרליני אגוז מלך: צולים חופן אגוזי מלך בתנור בחום של 180 מעלות ולאחר מכן מקפיצים במחבת עם הסוכר. מקשטים את המנה.

מוסיפים עיטורים של גילופי גבינת פרמז'ן, פרוסות צנונית, מיקרו רוקט וצ'ילי פרוס.

בתאבון

  • חצילים מעושנים
  • קרפצו בקר
צור קשר

לקבלת המלון: 04-6710710

למחלקת ההזמנות: 04-6710701

לספא: 04-6710737

לפרטים נוספים לחץ כאן

תנאי שימוש באתר

חפשו אותנו בפייסבוק